Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

OBRAZCI PRP 2013 - POROČANJE

OBVESTILO za vse vlagatelje, ki vnašajo poročilo o izpolnjenih ciljih za PRP investicijo v aplikacijo

Iz spustnega seznama z naslovom "Omeji" izberite "Naziv vlagatelja", v prazno polje vpišite naziv vlagatelja (npr. Vzorec Janez) in kliknite "Išči". Izpisale se vam bodo vse vloge, za katere morate oddati poročilo.

 

Opozorilo: pri vsaki vlogi je zapisanih pet vrstic, in sicer za vsako leto poročanja ena vrstica, poročilo pa je možno oddati samo za leto 2012!

 

Obvestila

Poročanje o doseganju ciljev in izpolnjevanju obveznosti na posameznih ukrepih PRP za leto 2012
 
Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja obvešča vse prejemnike javnih sredstev iz Programa razvoja podeželja 2007-2013, ki so svoje investicije v preteklih letih že zaključili in so, skladno s 123. členom uredbe PRP za 1., 3. in 4. os (Uradni list RS, št. 87/2012), dolžni Agenciji poslati letno poročilo o doseganju ekonomskih ciljev naložbe za leto 2012, da je z letošnjim letom oddaja letnega poročila mogoča samo preko spletne aplikacije Program razvoja podeželja – Izplačila / Poročila.

 

Vlagatelji so dolžni obrazec za poročanje, ki je objavljen na tej spletni strani, v celoti izpolniti v papirni obliki. Le-tega naj hranijo doma in naj ga ne pošiljajo na Agencijo. V spletno aplikacijo vnesejo samo zahtevane podatke.
 
Spletna aplikacija je za vlagatelje odprta. Dostop do aplikacije je mogoč izključno z digitalnim potrdilom. Digitalno potrdilo si vlagatelji pridobijo na upravni enoti oziroma se za oddajo poročila naročijo pri enoti kmetijske svetovalne službe ali Zavoda za gozdove Slovenije.
 
Tudi vlagatelji, ki vodijo FADN knjigovodstvo, morajo posredovati informacijo o vodenju knjigovodstva FADN preko spletne aplikacije. Postopek oddaje poročila za vlagatelje, ki vodijo FADN knjigovodstvo, je opisan v uporabniških navodilih, navedenim pa v aplikacijo ni potrebno prepisovati podatkov iz FADN poročil.
 

Vprašanja v zvezi z oddajo poročil lahko kmetijski svetovalci in zaposleni na Zavodu za gozdove zastavijo na spletnem forumu Agencije, ostali pa lahko na forumu preberejo že postavljena vprašanja in odgovore.

 

Rok za oddajo poročila za leto 2012 je 31. 3. 2013.

Navodila

POSEBNO OPOZORILO! Po pregledu že vnesenih poročil ugotavljamo, da od 1.500 vlagateljev, ki so v aplikaciji označili indikator FADN, 430 vlagateljev ni oddalo poročila. Ti vlagatelji so sicer elektronsko izpolnili poročilo, vendar so ga samo shranili, niso pa ustrezno kliknili na gumb "Oddaj poročilo". Zato taka poročila niso zaklenjena in jih je možno še spreminjati.

 

Vse, ki ste poročilo že izpolnili in označili indikator FADN, prosimo, da poročilo še enkrat pregledate. V primeru, da v polju "Datum oddaje" ni vpisanega datuma za leto 2012, morati oddati poročilo s klikom na gumb "Oddaj poročilo".

 

Uporabniška navodila za elektronski vnos poročil...

 

E-naslov za sporočanje težav pri e-vnosu: eprp-tezave.aktrp(at)gov.si