Skoči na vsebino

Vsebino spletnega mesta selimo na osrednje spletno mesto državne uprave www.gov.si, ki je bilo objavljeno 1. julija 2019.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

FADN

Obrazci in navodila 

 

Obrazci in navodila so namenjeni kmetijskim gospodarstvom, ki so za namen mreže podatkov pripravljeno voditi računovodstvo po metodologiji FADN in  vlagateljem, ki imajo v skladu s pogodbo ali z odločbo z Agencijo RS za kmetijske trge in razvoj podeželja obveznost spremljanja kmetovanja po metodologiji FADN:

Seznam svetovalcev

Kmetijsko gospodarstvo si mora pri svetovalni službi Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije (KGZS) pridobiti številko kmetije za FADN:

 Informacije

Pravne podlage

  • Uredba Komisije (ES) št. 868/2008 z dne 3. septembra 2008 o obliki poročila s kmetijskega gospodarstva, ki se uporablja za določanje dohodkov in analizo gospodarskega delovanja kmetijskih gospodarstev, zadnjič spremenjene z Uredbo Komisije (ES) št. 781/09 z dne 27.avgusta 2009 o spremembi Uredbe Komisije (ES) št. 868/2008 z dne 3. septembra 2008 o obliki poročila s kmetijskega gospodarstva, ki se uporablja za določanje dohodkov in analizo gospodarskega delovanja kmetijskih gospodarstev
  • Uredba Sveta (ES) št. 1217/09  o vzpostavitvi mreže za zbiranje računovodskih podatkov o dohodkih in poslovanju kmetijskih gospodarstev v Evropski  skupnosti
  • Pravilnik o delovanju mreže za zbiranje računovodskih podatkov o dohodkih in poslovanju kmetijskih gospodarstev (UL RS, št. 11/2010)
  • RICC 882, Opredelitev spremenljivk, ki se uporabljajo pri standardnih rezultatih FADN (.doc)
  • RICC 1256, Opredelitev podatkov poročila s kmetijskega gospodarstva (obr.leto 2011)
  • Uredba sveta ES št. 1217/09 (glej 16. člen tajnost podatkov pridobljenih za namene FADN)